CARNESTOLTES

El carnaval és una celebració que té lloc immediatament abans de la quaresma cristiana i que té data variable (entre febrer i març segons l'any). El carnaval combina elements com disfresses, grups que canten cobles, desfilades i festes al carrer. Malgrat les diferències que la seva celebració presenta al món, la seva característica comuna és la de ser un període de permissivitat i cert descontrol. 


L'origen de la seva celebració sembla probable que estigui a les festes paganes o les que es realitzaven en honor del bou Apis a Egipte, amb celebracions molt semblants en l'època de l'Imperi romà, des d'on es va expandir el costum per Europa, sent portat a Amèrica per els navegants espanyols i portuguesos a partir de fins del segle XV. El carnaval, encara que l'Església no ho admet com a celebració de to religiós, està associat amb els països de tradició catòlica, i en menor mesura amb els cristians ortodoxos orientals.


Imagen relacionada
El Carnaval de Venècia és únic al món i la seva tradició es remunta al segle XI. Durant segles va ser la via d'escapament dels ciutadans, per evadir-se del govern venecià.
El Carnaval de Venècia va aconseguir el seu màxim esplendor al segle XVIII, quan molts aristòcrates, prínceps i nobles s'escapessin a la recerca de diversió i plaer.
L'objectiu original del carnaval era el concedir a la població més pobra un moment de diversió per així burlar públicament de l'aristocràcia. D'aquí ve el d'usar màscares que puguin ocultar la identitat.
Actualment és totalment diferent, milers de visitants acudeixen a Venècia, durant els 10 dies de celebració d'aquesta festa, per admirar les espectaculars disfresses o només per barrejar-se entre la gent i perdre pels carrerons d'aquesta ciutat.


Resultado de imagen de carnaval de rio de janeiro
El Carnaval de Rio de Janeiro és un esdeveniment incomparable i el més famós de l'any. És un dels espectacles més grans d'Amèrica i una de les majors manifestacions de la cultura carioca, que omple de música i color els carrers de la ciutat durant una setmana i que té el seu punt culminant en l'espectacular desfilada de l'Escoles de Samba que es porta a terme al Sambòdrom.
El carnaval de Rio de Janeiro és el resultat de mesos de preparació durant els quals les Escoles de Samba creen carros al·legòrics i vestits impossibles i, músics especialitzats creen ritmes que seran cantats i ballats per centenars de persones durant la desfilada oficial que acabarà amb la gran elecció de la millor escola de Samba de l'any.


Resultado de imagen de carnaval de tenerife
El Carnaval de Santa Cruz de Tenerife juntament amb el Carnaval de Cadis i el Carnaval de Águilas  és un dels carnavals més importants del món i el de més rellevància a Espanya. Es considerat el segon carnaval més popular i conegut internacionalment, despés dels que se celebren a Rio de Janeiro. Compta amb dues parts ben diferenciades, el carnaval "oficial" i el carnaval al carrer. El carnaval oficial compta amb més de 100 grups de disfresses, rondalles, agrupacions musicals... El carnaval del carrer és la participació dels propis ciutadans en la festa.

Comments

  1. Hem sembla molt interesant tota la història de la festa del Carnaval perquè a mi m'agrada molt el Carnaval i ara se milor d'on ve.

    Maitane Almagro 1rB

    ReplyDelete
  2. jo no coneixia el origen de la festa de carnastoltes moltes gracies amb tu he apres coses nover


    Oudai

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

12 MESOS... 12 HISTÒRIES...

QUÈ VULL SER DE GRAN?