¡SANT JORDI!


Diu la llegenda... 
... que per les terres de Montblanc hi vivia un Drac ferotge que tenia aterrida a tota la població de la comarca. El drac terrible portava anys devorant persones i remats sencers de bestiar i ningú podia viure tranquil. Un dia el rei va decidir buscar una solució al problema: per poder portar una vida normal havien d'aconseguir que el drac no tingués gana i per això es va decidir que cada dia oferirien a la bèstia una persona escollida a l'atzar i així la resta dels vilatans podrien viure tranquils, almenys per aquella jornada.
Resultado de imagen de sant jordi
La sort va voler que la primera víctima en sacrifici fos el fill del rei. El jove i bell príncep va entrar en desconsol, però també tot el poble que l'estimava i l'adorava i que van sol·licitar clemència al pare del noi. Però el rei, fidel a les seves decisions, va acceptar el que l'atzar havia marcat i amb tota la seva pena va enviar al seu estimat fill cap a la cova del drac, per al seu sacrifici.
Però de sobte, muntat en un cavall blanc, va aparèixer una cavallera. El seu nom era Juana i venia a salvar al príncep i a tota la població de Montblanc. Va lluitar de la manera més heroica i valenta contra el drac i, finalment, va aconseguir travessar-lo amb la seva llarga llança. D'aquesta manera la cavallera no només va vèncer al drac, alliberant a tota la població d'aquell horror, sinó que també va salvar al príncep d'una mort segura.
El rei, agraït, li va oferir al seu gentil fill en matrimoni, va acceptar i de seguida es van casar.
Al cap d'uns dies, allà on la cavallera havia matat al drac, va néixer un roser de flors vermelles, com la sang del drac vençut.

Comments

Popular posts from this blog

12 MESOS... 12 HISTÒRIES...

CARNESTOLTES

QUÈ VULL SER DE GRAN?