12 MESOS... 12 HISTÒRIES...

GENER:
Resultado de imagen de jacques piccard y don walsh


El 23 de gener de 1960 Jacques Piccard i Don Walsh descendeixen, per primera vegada en la història, al fons del lloc més profund de l'oceà: l'abisme de Challenger (11 km sota el nivell del mar).



Resultado de imagen de PLUTON
FEBRER:
Plutó és un planeta nan descobert el 18 de febrer de 1930 per l'astrònom nord-americà Clyde Tombaugh des de l'Observatori Lowell a Flagstaff, Arizona, i va ser considerat el novè i més petit planeta del sistema solar per a la Unió Astronòmica Internacional.



MARÇ:

Imagen relacionadaGayo Julio César va ser un polític i militar romà del segle I a. C, membre dels patricis Julios Cèsares que va aconseguir les més altes magistratures de l'Estat romà, que va morir el 15 de març de 44 a. C.
César va servir com qüestor a la província d'Hispània i com a edil curul a Roma, va dominar la política de la República després de vèncer en la guerra civil que el va enfrontar al sector més conservador del Senat. En 59 a. C. va ser triat cònsol gràcies al suport dels seus dos aliats polítics, Pompeu i Craso.


ABRIL:
Imagen relacionadaEl Titanic va ser un transatlàntic britànic que es va enfonsar en la nit del 14 a la matinada del 15 d'abril de 1912 durant el seu viatge inaugural des de Southampton a Nova York. En l'enfonsament del Titanic van morir 1514 persones de les 2223 que anaven a bord, el que converteix a aquesta tragèdia en un dels majors naufragis de la història ocorreguts en temps de pau.
El naufragi del Titanic va commocionar i va indignar al món sencer per l'elevat nombre de morts i pels errors comesos.

MAIG:
Resultado de imagen de primera escalada al everest

El 29 de maig de 1953, Edmund Hillary, alpinista neozelandès de 34 anys, i el xerpa nepalès, Tenzing Norgay, de 39 anys, van trepitjar el cim més alt del món, la muntanya Everest de 8.848 metres d'altura.


Resultado de imagen de primer viaje en globo aerostático de la historiaJUNY:
Joseph i Jacques Montgolfier van llançar el seu primer model el setembre de 1782. El vol inicial va demostrar que la seva teoria tenia raó. El 4 de juny de 1783 van realitzar una demostració pública amb un globus aerostàtic de deu metres de diàmetre en un mercat francès. Estava construït amb tela i paper.


JULIOL:
Ap11-s69-31740.jpg
Apol·lo 11 va ser una missió espacial tripulada dels Estats Units amb l'objectiu d'aconseguir que un ésser humà caminés per la superfície de la Lluna. La missió es va enviar a l'espai el 16 de juliol de 1969, va arribar a la superfície de la Lluna el 20 de juliol d'aquest mateix any i al dia següent va aconseguir que dos astronautes (Armstrong i Aldrin) caminessin sobre la superfície lunar.


Resultado de imagen de marilyn monroe
AGOST:
Marilyn Monroe, va ser una actriu de cinema nord-americà, una de les més populars del segle XX, considerada com una icona pop i un símbol sexual.
Marilyn va ser trobada inconscient al dormitori de casa de Brentwood (Califòrnia) per la seva mestressa de claus passades les onze de la nit del dissabte 4 d'agost de 1962. 
Traslladada a l'hospital més proper, no va poder fer-se res per la seva vida.


SETEMBRE:
Resultado de imagen de big ben londres

Construït en 1858, el 7 de setembre de 1859 va començar a funcionar el rellotge de la Torre del Big Ben del que avui en dia s'ha convertit en un dels símbols de la nació. Està compost per un rellotge de 7 metres de diàmetre en cadascuna de les seves cares i té una alçada de 96,3 metres.



OCTUBRE:
El 13 de febrer de 1895, Auguste i Louis Lumière van presentar la seva patent "cinématographe".
El 28 de desembre de 1895 va tenir lloc la primera exhibició amb públic del cinematògraf Lumière al Salon indien del Grand Cafè, al número 14 del Bulevard dels Caputxins de París. El programa constava de deu pel·lícules de 15 a 20 metres cadascuna. Aquestes pel·lícules estaven realitzades per Louis Lumière i interpretades pels seus familiars i amics. La durada total va ser de 20 minuts i el preu de les entrades va ser de 1 franc. 


NOVEMBRE:
Resultado de imagen de El arqueólogo británico Howard Carter descubrió en 1922 la tumba de Tutankamón.L'arqueòleg i egiptòleg anglès Howard Carter, va descobrir el 4 de novembre de 1922, la tomba de Tutankamon, a la Vall dels Reis, Egipte. Va ser la tomba faraònica millor conservada i intacta mai trobada, a la Vall dels Reis. el seu descobriment i els tresors trobats en ella van tenir cobertura mundial en la premsa i van renovar l'interès del públic per l'Antic Egipte, convertint-se la màscara funerària del faraó en la imatge més popular.



DESEMBRE:
El 17 de desembre de 1903, Orville Wright es va convertir en la primera persona a volar sobre una aeronau més pesada que l'aire, propulsada per mitjans propis, encara que no sense controvèrsies. El vol va succeir en Kitty Hawk. Els germans van utilitzar rails per mantenir l'aparell en el seu trajecte, i una catapulta per impulsar-lo. L'avió va recórrer 37 metres a una velocitat mitjana de 48 km / h durant els 12 segons que va durar el vol.

Comments

  1. de moment aquest es el que mes m´agrada de tots

    ReplyDelete
  2. el mes important es cuan van anar 11km per sota del nivell del mar perque van descubrir moltes coses

    ReplyDelete
  3. L'esdeveniment que més m'agrada es el del Febrer, considero que es molt interessant.

    ReplyDelete
  4. la história que més m'ha agradat a sigut la de abril.Roger

    ReplyDelete
  5. En Abril, lo del Titanic es molt ineteresant, ja que es un tema bastant popular.

    ReplyDelete
  6. M'agradat molt el comentari del 7 de setembre de 1859, vaig anar a Londres i el vaig veure, i em sembla que és preciós, m'ha agradat conèixer aquesta dada.

    Marta Cárdenas Alamar

    ReplyDelete
  7. El que més m'ha agradat es el del Big Ben, perquè m'agradaria molt anar a Londres i aquesta dada es molt interessant.

    Elsa Senés

    ReplyDelete
  8. el més que 'ha cridat molt l'atenció es l'octubre.

    Helena Mñoz

    ReplyDelete
  9. el que més m'ha agradat es el de octubre ya que a mi m'agrada molt el cinema

    Nicolas Torres

    ReplyDelete
  10. la història que més m'ha sorpres es el dia que el titànic es va enfonsar la nit del 14 al 15 d'abril de 1912
    Lucía Torres

    ReplyDelete
  11. El que més m´ha agradat ha estat el de desembre ja que a mi m´encanta larqueoligia

    ReplyDelete
  12. a mi el mes que mes m´ha agradat a sigut febrer, perque a mi m´agrada molt el tema de els planetes dels mons no identificats etc... esta molt be explicat tot el blog

    Sara Martinez

    ReplyDelete
  13. El mes que més m'ha agradat es l'agost, ja que a mi m'agrada molt el cinema
    JÚLIA MATEO

    ReplyDelete
  14. El millor per mi es el del apol·lo 11 perquè arriven a la Lluna y també per què el meu ocell es diu Apollo11

    Denis Ruiz

    ReplyDelete
  15. el que mes m´ agradat ha estat a el abril cuan el titanic
    Gisela Torres

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

CARNESTOLTES

QUÈ VULL SER DE GRAN?